Menu
Your Cart

Gizlilik ve Çerez Politikası


1- GİZLİLİK POLİTİKASI


Amaç

Kişisel verilerin korunması hususu, QUEEN® TARIM SANAYİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’nin (QUEEN®) kurumsal nitelikli temel politika konularındandır. QUEEN® olarak yürüttüğümüz tüm ticari ve sosyal nitelikli faaliyetlerde, gerçek kişilerden işin mahiyeti gereği toplanan kişisel verilerin gizliliği konusunda azami özen ve çaba gösterilmiş, yetkisi ya da ilgisi olmayan üçüncü taraflarla mevzuatın emrettiği çerçeve ya da amacı dışında paylaşılmamıştır. 

Kişisel veri güvenliği konusunda 2016 yılında ülkemizde yeni bir dönemi başlatan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVK” veya Kanun) yürürlüğe girmesinden önce de Şirketimiz, bireylere ait kişisel verilerin gizliliği ve güvenliği konusunda hassas olarak hareket etmiştir. Bundan sonra da QUEEN® olarak, bu alanla ilgili evrensel nitelikli temel prensiplerle birlikte Kanunu’nun öngördüğü ilke, esas ve usullere riayet edeceğimizin taahhüdünü veriyoruz. 

Kapsamı ve Değiştirilmesi

Öncelikle, kamuoyu ve muhataplarımızın ilgisine arz ettiğimiz işbu Politika belgemizi, 6698 sayılı Kanunda öngörülen temel ilkeler ve esaslara uygun olarak hazırlamaya gayret gösterdik.

Gizlilik Politikamız; başta çalışanlarımız olmak üzere, müşterilerimizin, potansiyel müşteri adaylarımızın, mal ve hizmet tedarikçilerimizin, ziyaretçilerimizin, çalışan adaylarımızın, iş ortaklarımızın müşteri ve çalışanlarının ya da diğer bireysel muhataplarımızın otomatik yollarla elde edilen verilerinin güvenliği ve korunmasını amaçlarken, bunlara ilişkin kurumsal düzenlemeleri kapsamaktadır. 

Kişisel veri sahiplerinden açık rıza/onaylarıyla ya da mezkûr Kanunda sayılan diğer hukuka uygunluk halleri gereğince elde edilmiş olan kişisel veriler; başta ürün ve hizmet kalitemizi artırmak olmak üzere, insan kaynakları yönetimi, idari ve teknik faaliyetlerin ifası ve finansal işlemlerin yürütülmesi, müşterilerimizin ürün ve hizmetlerimiz hakkında talep ve önerilerinin en iyi şekilde karşılanabilmesi, sektörel iş planlarımız ve stratejilerimizin geliştirilmesi, kalite yönetimi ve politikalarımızın iyileştirilmesi gibi yasal zorunluluklar ve meşru ticari çıkarlarımız doğrultusunda değerlendirilecektir. Bunun dışında, istatistiksel veri tabanı oluşturmak amacıyla ihtiyaç duyulan bazı veriler ise, sahibini tanımlayamayacak şekilde anonimleştirilmektedir. Bu nedenle 6698 sayılı Kanun ve dolayısıyla da işbu Politikanın kapsamına girmemektedir. 

QUEEN® olarak, Politika Belgemizi ve buna dayanarak hazırladığımız yönerge, talimat vb. kişisel veri güvenliğine dair tüm kurumsal nitelikli iç düzenlemelerimizi, Kanuna uygun olmak ve veri güvenliği konusunda daha etkin önlemler almaya yönelik olmak kaydı ile değiştirme hakkına sahip olduğumuzun bilinmesini isteriz.


KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ İLE İLGİLİ TEMEL KURALLAR

Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma: QUEEN®, topladığı ya da kendisine diğer yerlerden gelen verilerin kaynağını sorgular ve bunların hukuka uygun ve dürüstlük kuralları çerçevesinde elde edilmesine önem verir.

Doğru ve gerektiğinde güncel olma: QUEEN®, kurum bünyesinde bulunan bütün verilerin doğru bilgi olmasına, yanlış bilgi içermemesine ve nihayet kişisel verilerde değişiklik olduğu takdirde bunları kendisine iletildiği takdirde güncellemeye önem verir. 

Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme: QUEEN®, ancak sunduğu ve hizmet sırasında kişilerden onayını aldığı amaçlarla sınırlı şekilde verileri işler. İş amacı dışında verileri işlemez, kullanmaz ve kullandırtmaz.

İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma: QUEEN®, sadece verileri işlendikleri amaçla sınırlı ve hizmetin gerektirdiği ölçüde kullanır.

İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme: QUEEN®, sözleşmeler kaynaklı verileri Kanunun ihtilaf çıkma süreleri, ticaret ve vergi hukukunun gereklilikleri kadar bünyesinde muhafaza eder. Buna karşın bu amaçlar ortadan kalktığında veriyi siler ya da anonimleştirir. Bunları Kişisel Verileri Saklama Ve  İmha Yönergesi’ne göre siler veya yok eder.

Veri Minimizasyonu İlkesi

Veri minimizasyonu ilkesi adı verilen bu ilkemize göre QUEEN®’e ulaşan veriler, ancak gerekli olduğu kadar sisteme işlenir. Bu nedenle hangi verileri toplayacağımız amaca göre belirlenir. Gerekli olmayan veriler toplanmaz. Fazlalık bilgiler, sisteme kaydedilmez, silinir ya da anonim hale getirilir. Bu veriler, istatistiki amaçlarla kullanılabilir. 

Kişisel Verilerin Silinmesi, İmha Edilmesi, Anonimleştirilmesi

Kanunen saklanması gereken sürelerin dolması, yargı süreçlerinin tamamlanması ya da diğer gereklilikler ortadan kalktığında Şirketimiz tarafından bu veriler kendiliğinden ya da ilgili kişinin talebi üzerine kişisel veriler silinir, yok edilir ya da anonim hale getirilir. Konuyla ilgili işlemler kurumsal Kişisel Verileri Saklama Ve İmha Politikamıza göre yürütülür. 

Doğruluk ve Veri Güncelliği

QUEEN® bünyesinde bulunan veriler, kural olarak ve genellikle ilgili kişilerin beyanı üzerine beyan ettiği şekilde işlenir. QUEEN®, müşteriler ya da QUEEN® ile temas kuran kişilerin beyan ettiği verilerin doğruluğunu araştırmak zorunda olmadığı gibi bu hukuken ve çalışma ilkelerimiz nedeniyle de yapılmaz. Beyan edilen veriler, doğru kabul edilir. Kişisel verilerin doğruluğu ve güncelliği ilkesi QUEEN® tarafından da benimsenmiştir. Şirketimiz, kendisine ulaşan resmî belgelerden veya ilgilisinin talebi üzerine işlemiş olduğu kişisel verileri günceller. Bunun için gerekli önlemleri alır.

Gizlilik ve Veri Güvenliği

Kişisel veriler gizlidir ve QUEEN® bu gizliliğe riayet etmektedir. Kişisel verilere veri kategorilerine göre QUEEN® içinde ancak yetki verilmiş kişiler ulaşabilir. QUEEN® tarafından toplanan kişisel verilerin korunması ve yetkisiz kişilerin eline geçmemesi ve veri sahibinin mağdur olmaması için imkanlar dahilindeki gerekli teknik ve idari bütün tedbirler alınmaktadır. Bu çerçevede yazılımların standartlara uygun olması, üçüncü partilerin özenle seçilmesi ve QUEEN® içinde de Gizlilik Politikasına riayet edilmesi sağlanmaktadır. Hukuka uygun olarak kişisel verileri paylaştığımız üçüncü kişilerden de verileri koruması talep edilir.

Veri İşleme Amaçları

Kanunda Kişisel verilerin işlenmesi olarak tanımlanan tüm işlemler, kişisel verilerin işlenmesine dair oluşturulan Aydınlatma Metinlerinde belirtilen amaçlar doğrultusunda yerine getirilecektir. 


Müşteri, Müşteri Adayı, İş Ortaklarının Verisi

Sözleşme İlişkisi İçin Verinin Toplanması ve İşlenmesi

Müşteriler ve muhtemel müşterilerimizle bir sözleşme ilişkisi kurulmuş ise, toplanmış olan kişisel veriler, müşterinin onayı alınmaksızın kanundan kaynaklı zorunluluklar nedeniyle kullanılabilir (KVK md. 5). Bu kullanım, sözleşme amacı doğrultusunda gerçekleşir. Sözleşmenin daha iyi icrası ve hizmetin gereklilikleri ölçüsünde veriler kullanılır ve gerektiğinde müşterilerle irtibata geçilerek ya da talep edilmesiyle birlikte güncellenir.

İş Ortaklarının Verileri

Şirketimiz, iş ortakları ile veri paylaşımı yaparken hukuka uygun davranmayı ilke edinir. İş ve çözüm ortakları ile veri gizliliği taahhüdü ile ve ancak hizmetin gerektirdiği kadar veri paylaşılmakta ve bu taraflardan mutlaka veri güvenliğinin sağlanmasına ilişkin tedbirleri alması talep edilir.

Tanıtım, Farkındalık ve Reklam Amaçlı Veri İşleme

QUEEN®’in kamuoyu ve muhataplarında farkındalık oluşturmak, mal ve hizmetlerini tanıtmak, pazarlamak, işletmesini tanıtmak ya da kampanya, kutlama ve temenni gibi içeriklerle tanınırlığını artırmak amacıyla internet sayfası, sosyal medya gibi elektronik, görsel ve işitsel mecraları ya da basılı materyalleri kullanır. Hangi kategoride olursa olsun kişisel verisi işlenen veri ilgilisini onayının açık bir şekilde mevcudiyeti şarttır. 

Kişilerin mobil cihazlarına reklam amaçlı elektronik ileti ya da SMS gönderilmesi gerektiğinde de, Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkındaki Yönetmelik uyarınca, önceden onay alma şartının yerine getirilmesi gerektiği konusunda bilgi ve farkındalığa sahiptir. 

QUEEN®’in Hukuki Yükümlülüğü veya Kanunda Açıkça Öngörülmesi Sebebiyle Yapılan Veri İşlemleri

Kişisel veriler, işlemenin ilgili mevzuatta açıkça belirtilmesi veya mevzuatla belirlenen bir hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi amacıyla ayrıca onay alınmadan işlenebilir. Veri işlemlerinin tür ve kapsamı, yasal olarak izin verilen veri işleme faaliyeti için gerekli olmalı ve ilgili yasal hükümlere uygun olmalıdır. 

Veri İşleme

QUEEN®, sunduğu ürün ve hizmetlere yönelik veya mevzuattan kaynaklı olarak meşru amaçları/menfaatleri doğrultusunda kişisel verileri işleyebilir. Ancak veriler hiçbir şekilde hukuka aykırı işlem ya da faaliyetler için kullanılamaz.

Özel Nitelikli Verilerin İşlenmesi

QUEEN®, özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından ayrıca belirlenen gerekli idari ve kendisinden beklenebilecek makul seviyedeki teknik önlemlerin hepsini almaktadır. Şirketimizde özel nitelikli kişisel veriler “Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası”nda belirtilen esaslara göre işlenir. Özel nitelikli kategoride yer alan sağlık bilgilerinin işlenmesinde ayrıca Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmelik hükümleri dikkate alınmaktadır.

Otomatik Sistemlerle İşlenen Veriler

Otomatik sistemler aracılığı ile işlenen veriler konusunda QUEEN®, Kanuna uygun davranır. Kişilerin açık rızası olmaksızın bu verilerden elde edilen bilgiler kişi aleyhine kullanılamaz. Ancak QUEEN®, kendi sistemindeki verileri kullanarak işlem yapacağı kişilerle ilgili kararlar alabilir.


Kullanıcı Bilgileri ve İnternet

QUEEN®’in, kendi adına (domain) kullandığı bir internet sitesi olup, internet siteleri ve diğer sistemlerde veya uygulamalarda kişisel verilerin toplanması, işlenmesi ve kullanılması durumunda ilgili kişiler gizlilik bildirimi ile ve gerekirse çerezler hakkında bilgilendirilir.


Çalışanlarımıza Ait Veriler

İş İlişkisi İçin Verilerin İşlenmesi

Çalışanlarımızın kişisel verileri, iş hukuku ve sosyal güvenlik mevzuatının gerekleri bakımından gerekli olduğu kadarıyla onay alınmaksızın işlenebilir (KVK md. 5). Ancak QUEEN®, çalışanlarına ait verilerin gizliliği ve korunmasını temin eder. 

Hukuki Yükümlülükler Gereği İşleme

QUEEN®, çalışanlarına ait kişisel verileri, işlemenin ilgili mevzuatta açıkça belirtilmesi veya mevzuatla belirlenen bir hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi amacıyla ayrıca onay alınmadan işleyebilir. Bu husus, kanundan kaynaklanan yükümlülüklerle sınırlıdır. 

Çalışanların Yararına İşleme

QUEEN®, özel sağlık sigortaları gibi çalışanlarına sosyoekonomik nitelikte fayda sağlayıcı olan işlemler için onay almaksızın kişisel verileri işleyebilir. İş ilişkilerinden kaynaklanan ihtilaflar için de QUEEN®, çalışanlara ait verileri işleyebilir.

Özel Nitelikli Verilerin İşlenmesi

Kanun’a göre Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel veridir. 

QUEEN®, özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde, ilgili kişinin onayı yanında Kurul tarafından ayrıca belirlenen yeterli önlemleri alır. Özel nitelikli kişisel veriler kişinin onayı olmaksızın ancak Kanunda ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu gibi özel mevzuatın izin verdiği hallerde ve sınırlı olarak işlenebilir ayrıca Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmelik hükümleri dikkate alınmaktadır.

Otomatik Sistemlerle İşlenen Veriler

Çalışanların otomatik sistemlerle ilgili olarak işlenen verileri, QUEEN® içi terfilerde ve performans değerlendirmelerinde kullanılabilir. Çalışanlarımız aleyhine çıkan sonuca itiraz etme hakkına sahiptir ve bunu QUEEN® içi prosedürlere uyarak gerçekleştirirler. Çalışanların itirazları da yine QUEEN® içinde değerlendirilir.

Telekomünikasyon ve İnternet

QUEEN® içinde çalışanlara tahsis edilen bilgisayar, telefon, e-posta ve diğer uygulamalar çalışana sadece iş amacı ile tahsis edilmiştir. Çalışan QUEEN®’in kendisine tahsis ettiği bu vasıtaların hiçbirini özel amaçları ve iletişimi için kullanamaz. QUEEN® bu araçlar üzerindeki bütün verileri kontrol edebilir ve denetleyebilir. 

Kişisel Verilerin Yurt İçi ve Dışına Aktarılması

QUEEN® üst yönetimi ile ilgili idari işlem ve faaliyetlerin gerekleri doğrultusunda hissedarlar ve yönetim kurulu üyeleri ile iş ortaklığının getirdiği idari ve ticari zorunluluklar nedeniyle çözüm ortakları ile veri paylaşımı yapılabilir. 

Ayrıca, dış kaynaklı mal ve hizmet tedarikçilerinden temin ettiğimiz (sunucu, bulut hizmeti vb.) ve Şirketimizin ticari faaliyetlerini yerine getirmek için gerekli mal ve hizmetlerin yerine getirilmesini teminen kişisel veriler, Şirketimizin tedarikçilerine aktarabilecektir.

Dolayısıyla QUEEN®, Kurul tarafından belirlenen şartlar dahilinde kişisel verileri Kanundaki diğer şartlara uygun olarak ve kişinin onayına bağlı olarak yurt içi ve yurt dışına aktarma yetkisine sahiptir.

İlgili Kişinin Hakları

Bir Veri Sahibi olarak, kişisel verilerinizin kaderine hakim olabilmenizi sağlamak amacıyla 6698 sayılı KVK Kanunu’nun 11. maddesinde açıkça sayılan haklara sahipsiniz. Bu haklarınızı kullanırken, sizlere kolaylık sağlamak ve yardımcı olmak adına oluşturduğumuz özel bir Başvuru Formunu, talebiniz halinde internet sayfamızdan temin edebilirsiniz.  

QUEEN® tarafından internet sayfamızda duyurulan ilgilimize başvurarak kişisel verilerle ilgili olarak;

a) Kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) 7’nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme 

haklarına sahipsiniz.

Buna karşın, QUEEN® içinde anonimleştirilmiş verilerle ilgili olarak kişilerin bir hakkı bulunmamaktadır. QUEEN®, kişisel verileri içeren kayıtlarını, iş ve sözleşme ilişkisi gereğince, bir yargısal görevin ya da devlet otoritesinin Kanuni yetkilerini kullanması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşabilir. 

Kişisel veri sahipleri olarak, yukarıda belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi QUEEN®’in resmi internet adresinden temin edebileceğiniz başvuru formunu eksiksiz doldurup, ıslak imzanız ve kimlik fotokopinizi de (nüfus cüzdanı için sadece ön yüz fotokopisi yeterli) ekleyerek yazışma adresimize gönderebilir ya da KEP adresimiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Başvurularınız, başvurunuzun içeriğine göre en kısa sürede ya da Şirketimize ulaşmasından sonra en geç 30 gün içinde cevaplanacaktır. Başvurularınızı bizzat Şirketimize gelerek, noter aracılığıyla, Kurumsal eposta adresimize bize vermiş olduğunuz e posta adresinizden mail göndererek yapmanız gerekmektedir. Ayrıca başvurularınızın sadece sizlerle ilgili kısmı cevaplanacak olup, eşiniz, yakınınız ya da arkadaşınız hakkında yapılan bir başvuru kabul edilmeyecektir. 

QUEEN®, ihtiyaç duyarsa başvuru sahiplerinden başkaca ilgili bilgi ve belge talep edebilir.

Gizlilik İlkesi

İster çalışanlar isterse diğer kişilerin QUEEN® ’deki verileri gizlidir. Hiç kimse sözleşme ya da kanuna uygunluk olmaksızın başkaca hiçbir amaç için bu verileri kullanamaz, kopyalayamaz, çoğaltamaz, başkalarına aktaramaz, iş amaçları dışında kullanamaz. 


İşlem Güvenliği

QUEEN® tarafından toplanan kişisel verilerin korunması ve yetkisiz kişilerin eline geçmemesi ve müşterilerimizin ve müşteri adaylarımızın mağdur olmaması için imkanlar dahilindeki gerekli teknik ve idari bütün tedbirler alınmaktadır. Bu çerçevede yazılımların standartlara uygun olması, üçüncü partilerin özenle seçilmesi ve QUEEN® içinde de Gizlilik Politikasına riayet edilmesi sağlanmaktadır. Güvenliğe ilişkin önlemler, sürekli olarak yenilenmekte ve geliştirilmektedir.

Denetim

Kanunun 12. maddesindeki emredici hükme uygun olacak şekilde,  veri sorumlusu sıfatıyla QUEEN®, kişisel verilerin korunması konusunda QUEEN® Yöneticileri tarafından denetlenmekte ve gerektiğinde dış denetimleri yapılmaktadır.  

İhlallerin Bildirimi

QUEEN®, kişisel verilerle ilgili herhangi bir ihlal olduğu kendisine bildirildiğinde, bu durumun öğrenildiği tarihten itibaren gecikmeksizin ve en geç 72 saat içinde KVK Kuruluna bildirimde bulunması gerektiği bilinciyle hareket eder. İlgilinin zararını en aza indirir ve zararı telafi eder. Kişisel verilerin dışarıdan yetkisiz kimselerce ele geçirildiğinde durumu derhal Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir.

İhlallerin bildirimi ile kurumsal internet adresimizde belirtilen usullere göre başvuruda bulunabilirsiniz. 


2- ÇEREZLER

Mevcut Çerez (Cookie) Uygulamaları Politikası; QUEEN® Şirketi tarafından veya onlar adına yürütülen tüm web siteleri, üçüncü parti platformlardaki markalı web siteleri (Facebook ve YouTube gibi), ve bu web siteleri veya üçüncü parti programlar üzerinden erişilen veya kullanılan uygulamalar (“QUEEN®”) için geçerlidir.

QUEEN® ve alt link sitelerini kullanarak, cookie’lerin bu Çerez Uygulamaları Politikası ile uyumlu şekilde kullanılmasına onay vermiş olursunuz. Eğer Çerez’lerin bu şekilde kullanılmasını istemiyorsanız, tarayıcınızın ayarlarını düzenlemeli veya QUEEN® sitelerini kullanmamalısınız. Kullandığımız Çerez’leri devre dışı bırakmak, QUEEN® sitelerindeki kullanıcı deneyiminizi etkileyebilir.

Çerez uygulamaları nelerdir?

Çerez’ler, bir QUEEN® sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda (veya akıllı telefonlar ve tabletler gibi internet özellikli diğer cihazlarda) depolanabilecek dosyalar veya bilgi parçacıklarıdır. Bir çerez genellikle; alındığı web sitesinin adını, çerezin “ömrünü” (ör. cihazınızda ne kadar süreyle tutulacağı), ve genellikle tesadüfi şekilde oluşturulan kendine özgü bir sayı değeri içerir.

Çerez’leri ne amaçla kullanırız?

Çerezleri; QUEEN® sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak, QUEEN® sitelerini ve ürünlerimizi ilgi ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda daha iyi bir şekilde özelleştirmek amacıyla kullanırız. Çerez’ler aynı zamanda gelecekte sitelerimiz üzerinde gerçekleştireceğiniz faaliyet ve deneyimleri hızlandırmak amacıyla da kullanılabilir. Ayrıca çerezleri, insanların sitelerimizi nasıl kullandıklarını anlamamızı sağlayan isimsiz ve toplu istatistiki verileri bir araya getirmemize ve sitelerimizin yapılarını ve içeriklerini geliştirmemize yardımcı olmaları amacıyla kullanmaktayız. Bu veriler, sizin kimliğinizi tanımlamamızı sağlayabilecek bilgiler değildir.

Ne tür çerezler kullanıyoruz?

Çerezler, sayfada gezinme ve web-sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri sağlayarak web-sitesinin daha kullanışlı hale getirilmesine yardımcı olur. Web-sitesi bu çerezler olmadan doğru bir şekilde işlev gösteremez.

Adı

Sağlayıcı

Maksat

Son Kullanma Tarihi

Türü

DİL

www.queenturkiye.com.tr

Kullanıcının dil tercihinin websitesi üzerinde saklanması/ Saves the user's preferred language on the website.

29 gün

HTTP Cookie

OCSESSID

www.queenturkiye.com.tr

Bu çerez, kullanıcının oturum kimliğini web sitesinde saklamak için kullanılır./ Preserves the visitor's session state across page requests.

Oturum süresince

HTTP Cookie

CURRENCY

www.queenturkiye.com.tr

Kullanıcının para birimi tercihini saklar/Saves the visitor's currency preferences.

29 gün

HTTP Cookie

 


Üçüncü parti cookie’leri nasıl kullanıyoruz?

Sağladıkları servisleri size sunabilmeleri için, QUEEN® sitelerini ziyaret ettiğinizde cihazınızda sizin adınıza cookie ayarları yapan bazı üçüncü parti tedarikçilerle çalışabiliriz. Bu cookie’ler ve bu cookie’leri almaktan nasıl vazgeçebileceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi için, aşağıdaki ilgili bölümlere bakın.

Bu bildirim tarihi itibariyle QUEEN® sitesinden link alarak başka sitelere geçiş sağlanması halinde bu sitelerden edinilen çerez bilgileri üçüncü parti internet siteleri veya uygulamalarının sorumluluk alanındadır. Bu halde başkalarının sorumluluk alanlarında yapacağınız gezintilerde bunlara ait çerez politikalarının da tarafınızca kontrol edilmesinde fayda görülmektedir.

Cookie’leri nasıl kontrol edebilir veya silebilirim?

Birçok internet tarayıcısı, varsayılan olarak cookie’leri otomatik olarak kabul etmeye ayarlıdır. Bu ayarları, çerezleri engelleyecek veya cihazınıza çerez gönderildiğinde uyarı verecek şekilde değiştirebilirsiniz. Çerez’leri yönetmenin birkaç yolu bulunmaktadır. Tarayıcı ayarlarınızı nasıl düzenleyeceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tarayıcınızın talimat veya yardım ekranına başvurun.

Eğer kullandığımız çerezleri devre dışı bırakırsanız, bu eylem QUEEN® sitelerindeki kullanıcı deneyiminizi etkileyebilir; örneğin QUEEN® sitesinin belirli bölümlerini görüntüleyemeyebilir veya bir QUEEN® sitesini ziyaret ettiğinizde sizin için özelleştirilmiş olan bilgilere ulaşamayabilir siniz.

QUEEN® sitelerini görüntülemek için farklı cihazlar kullanıyorsanız (ör. bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb.), bu cihazların her birindeki her tarayıcının cookie tercihlerinize uygun şekilde ayarlanmış olduğundan emin olmanız gerekir.

Çerez Çeşitlerine Dair Detaylı Bilgi

Oturum / geçici: Bu çerezler, web sitesinden ayrılmanızın ardından cihazınızdan silinir.


Sürekli / Kalıcı: Bu çerezler de, web sitesinden ayrılmanızın ardından cihazınızdan silinmez. Daha uzun bir süre cihazınızda tutulur.
Çerezler Hakkında Bilgilendirme
Alışveriş deneyiminizi geliştirmek ve hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için yasal mevzuata uygun çerezler kullanılır. Queen Turkiye'yi kullanarak bu çerezleri kabul etmiş olursunuz.