Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Image
GÜL BAKIMI
GÜL BAKIMI

Güller geçmişten bu yana sevgi ve güzellik sembolü olmuştur. Mükemmel nitelikleri ve güçlü renk çeşitleri olağanüstü uzun ömür özelliği taşıyorlar. Üretimimizde, tüm gül çeşitlerimizde etilen’e ve kurumaya karşı dayanıklılığa önem veriyoruz.

Ortam

Hem bahçelerde hem de ev ve işyerlerinde bakılır. Gül bitkisi hava akımından, farklı cisme temastan, aşırı sıcak-soğuk ortamlardan hemen etkilenir. Bu tür ortamlarda bakılmamalıdır. Tomurcuk verdiği dönemlerde güneşten gün içinde 5-6 saat faydalanması gerekir. Böylece tomurcuklar sağlıklı bir şekilde çiçeklerini açar.

Sulama

Gül bitkisinin sulaması toprak nemi kontrol edilerek yapılır. Toprak eşit şekilde ıslanacak şekilde sulanmalı ve oda sıcaklığında bekletilmiş su ile sulanmalıdır. Kışın bulunacağı ortamın sıcaklığı 12 derece altına düşmemelidir. Güller aşırı suyu ve güneş altında sulanmayı sevmez. Sulama işleminin, kış aylarında haftada 1 defa, yaz aylarında haftada 2 defa yapılası önerilir. 

Budama

Zarar gören, kurumuş, verimsiz dalların çıkartılması ve sağlam dalların çiçeklenmesi için bırakılması gerekir. Bu şekilde güller daha sağlıklı ve kuvvetli çiçeklenirler.

Saksı ve toprak değişimi

Gül bakımını evde yapmak istiyorsanız derin ve geniş bir saksı tercih etmelisiniz. Gülün hemen yanında çıkan otlar düzenli olarak temizlenmelidir. Temizlenmezse bitki gelişimini etkileyen sonuçlar doğurur. Bitkinize düzenli olarak yılda bir defa vitamin takviyesi yaparak bağışıklığını kuvvetlendirmeyi ihmal etmeyin.Saksı değişimi yaz döneminde iki yılda bir olmalıdır. Gül yetiştirmek için toprağın killi ve gübreli olması gerekir. Toprağını ilkbahar ya da sonbaharda değiştirebilirsiniz.

Neler zarar verebilir:

• Bitkinin aşırı derecede sulanması.

• Bitkinin aşırı soğuk ve aşırı sıcak ortamda bulunması.

• Bitkinin havasız kalması.

• Hastalanmış bitkinin diğer bitkilere yakın olması.

• Toprağının kalitesiz olması.