Succulent’ler, iç ve dış mekanlar için harika çiçeklerdir. Balkon ve bahçelerinizde kolayca bakabilirsiniz. Birbirinden güzel Succulent’leri olan birçok türü bulunur. Succulent bakımı oldukça kolaydır, değişik sıcaklıklarda kolaylıkla yetiştirebilirler ve tüm yıl boyunca mevcutlar.
Succulent çeşitlere mümkün oldukça güneşli ortamlarda bakmalısınız. Karanlık ya da doğal güneş ışığı almayan bir mekanda yetiştirilen Succulent çeşitler zaman içerisinde zayıflayabilir. Ancak sıcaklığın yüksek olduğu mevsimlerde öğle saatlerinde doğrudan güneş ışığı almamalarına gözen gösterebilirsiniz. İklim şartlarına kolayca uyum sağlayabiliyorlar. Ancak yüksek sıcaklıklarda büyümenin yavaşlayabileceğini bilmenizde fayda vardır. Succulent bakımını eğer Akdeniz ve Ege bölgesinde sıcak havaya sahip bölgelerde yapacaksanız yaz-kış balkonda bakabilirsiniz. Fakat soğuk iklimli şehirlerde yaşıyorsanız yazın balkonda kışın evin içerisinde bakım sağlamanız gerekiyor. Sürekli evde bakım yapacaksanız havadar ve aydınlık bir ortam tercih etmelisiniz.
Succulent çeşitlerin bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri sulama. Kışın sulaması daha seyrek yazın ise toprak nemi kontrol edilerek ve yapraklarına su değdirmeden sulama yapmanız gerekir. Succulent çeşitleri toprağının kuru olmasını tercih ettiği için, çok meşgul olan ve bitkilerini sulamayı unutan insanlar için mükemmel bir bitkidir. Sadece toprak çok kuru olduğunda sulamanız gerekir. Çok fazla su eklemek çiçeğe zarar verebilir. Suyu asla bitkinin üzerinde bırakmayın. Sulama işleminin, kış aylarında 3 haftada 1 defa, yaz aylarında ise haftada 1 defa yapılması önerilir.
Succulent bitkiler genellikle diğer bitkiler gibi budamaya ihtiyacı vardır. Boyut kontrolü, daha iyi şekillendirmek veya daha fazla bitki çoğaltmak için yapabilirsiniz. Hasarlı, hastalıklı veya ölü yaprakları, sapları ve çiçek saplarını hızla çıkarmak her zaman daha sağlıklıdır.
Succulent çeşitleri aranjmanları en sık tercih edilen bitkiler arasında yer alır. Succulent dikerken dikkat etmeniz gereken en önemli konu saksı seçimidir. Tercih edeceğiniz saksı ne çok alçak ne de çok derin olmalıdır. Dikim işlemi için özel Succulent toprağı alabilirsiniz. Saksıya bir parmak kalınlığında toprak doldurduktan sonra Succulent çeşitleri yerleştirebilir ve gövdenin başlangıç noktasına kadar toprak ilave edebilirsiniz.