Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Ücretsiz Kargo / Teslimat
Image
Kalanchoe Bakımı

Queen® Kalanchoe, gül’e benzeyen zarif ve zengin çiçeklenme yapısı ile kendine has bir şıklığa sahiptir. Görkemli renk tonları ve uzun ömrü ile Kalanchoe’nın bakımı oldukça kolaydır ve tüm yıl boyunca mevcutlar.

Image
Image
Ortam

Kalanchoe çiçeği az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemez bunun için çiçeklerinde solma ve kararma meydana gelir. Sıcak bir ortam ile parlak ve dolaylı güneş ışığını tercih eder. Bitkinin soluk veya iki renkli göründüğünü fark etmeye başlarsanız, bitkinin aldığı ışığın onlar için yeterli olmadığı anlamına gelir. Kalanchoe bitkinizin ince göründüğünü fark ederseniz, muhtemelen ihtiyaç duyduğu kadar ışığı almıyordur. Yaz aylarında dış mekan bitkisi olarak da direk güneş almayan dış ortamlarda rahatlıkla bakabilirsiniz. Kalanchoe çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır.

Sulama
Sulama

Kalanchoe çiçekleri toprağının kuru olmasını tercih ettiği için, çok meşgul olan ve bitkilerini sulamayı unutan insanlar için mükemmel bir bitkidir. Sadece toprak çok kuru olduğunda sulamanız gerekir. Çok fazla su eklemek çiçeğe zarar verebilir. Kendi nemini depolayabilen sağlam ve kalın yapraklara sahiptir. Kalanchoe çiçekleri düşük nemde bile büyüyebilen az bakım gerektirir. Kalanchoe'yu suladığınızda, suyun dibinden iyice akmasına izin verin. Suyu asla bitkinin üzerinde bırakmayın. Sulama işleminin, kış aylarında haftada 1 defa, yaz aylarında haftada 2 defa yapılması önerilir.

Budama

Bitki artık çiçek açmadığında onu atmayın. Kalanchoe çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solup geçtikten sonra bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilerek budanmalı. Bitki yeniden çiçek açacaktır. Sadece çiçekli kafayı kesin ve bitkinin birkaç hafta dinlenmesine ve tomurcukların gelişmesine izin verin.

Image
Saksı ve toprak değişimi

Kalanchoe’nın çiçekleri döküldükten sonra saksı değişimi gerçekleştirebilirsiniz. Kalanchoe çiçeğinin toprak değişimi yılda bir kere Nisan ayında yapılması önerilir. Toprak değiştirirken dikkat edilmesi gereken husus, değiştirmek istediğiniz çiçeğin saksısının en fazla bir numara büyüğüne dikilmelidir.

Image
Image